Rapport “Chris in crisis”

De werkgroep crisis van Ypsilon Groningen schreef het rapport “Chris in crisis, mei-november 2017. Een reconstructie”. Klik hier voor een samenvatting van het rapport.

************

Wilt u een gesprek over uw ervaringen met een crisis of vraagt u zich af hoe een crisis te voorkomen dan kunt u elke derde woensdag van de maand terecht bij ons Infocentrum aan de Hoge der A 26 in Groningen. U kunt daar ook terecht voor het bespreken van andere onderwerpen. Klik hier voor meer over ons Infocentrum. Wilt u op korte termijn een adviesgesprek met iemand van Ypsilon bel dan de landelijke advieslijn van Ypsilon: 088 000 2120.

***********

Bent u familie/naaste van iemand die nu in crisis verkeert, woont u in stad of provincie Groningen en zoekt u op dit moment hulp bij een (dreigende) crisis? Lees dan onderstaand advies.

Bij acuut gevaar kunt u 112 bellen (politie en ambulance). Is er geen sprake van acuut gevaar bel dan:

  1. de hoofdbehandelaar van de persoon die in crisis is,
  2. is die niet bekend bel dan de huisarts,
  3. bel voor avond, nacht, weekenden en feestdagen de doktersdienst Groningen (0900-9229).

Komt u er niet uit? Bel dan de Crisis Beoordelingslocatie aan de Hereweg in Groningen: 050-5223555 (doorlopend bereikbaar) of neem contact op met een van de familievertrouwenspersonen voor Groningen: 06 51030135 of 06 15147498 (https://www.lsfvp.nl/contact).

Zwerft uw zieke familielid in psychotische toestand op straat en dreigt overlastgevend of crimineel gedrag vraag dan de hoofdbehandelaar en/of het wijkteam/sociaal team zijn situatie aan te melden bij het Veiligheidshuis. Vindt u geen gehoor bel dan een van de familievertrouwenspersonen.