3 oktober 2019, lezing Andries Baart over relationeel zorg verlenen

Op 3 oktober 2019 , van 13.30-16.00 uur organiseren we weer een Najaarslezing in het Humanistisch Centrum, W.A.Scholtenstraat 2 in Groningen.

Andries Baart, gasthoogleraar bij de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht, houdt dan een lezing met als titel:  Zorgzame zorg, relationeel zorg geven in de psychiatrie. De lezing is toegankelijk voor leden van Ypsilon, belangstellende familie/naasten van mensen met een psychosegevoeligheid, professionals uit de GGZ en gemeenten.

Aanmelden is noodzakelijk. Let op: Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Als u zich nu aanmeldt krijgt u een plaats op de wachtlijst. U krijgt dan bericht als anderen afzeggen. Om dit goed te kunnen afhandelen vragen we u uw telefoonnummer op het aanmeldformulier te vermelden.

Voor het aanmeldformulier, Klik hier. 

Over de lezing:

We weten allang uit onderzoek dat de relatie tussen patiënt en hulpverlener van grote invloed is op het effect van een behandeling. Maar waar moet die relatie dan aan voldoen?

Andries Baart kiest in zijn presentiebenadering een heel eigen insteek om die relatie vorm te geven. Nabijheid en aandacht zijn daarin sleutelwoorden, evenals het serieus nemen van de ander, ook in zijn onbegrijpelijk gedrag. Hij zegt, hulpverlenen gaat over zorgzaamheid in de volle zin van het woord. Hulpverleners hebben daarvoor “scharrelruimte” nodig waarin ze kunnen handelen vanuit hun “professionele wijsheid”.

Baart legt uit wat dit betekent voor de professionele hulpverlening en wat je hier als familie/naaste mee kunt.

Klik hier voor meer informatie over de presentiebenadering van Andries Baart.

Klik hier voor een patiënt verhaal over Zorgzame zorg.