25 februari, Lisette van Doorne over beschermingsbewind en testamentair bewind

Op 25 februari 2021 is er weer een webinar. We organiseren het samen met de Stichting Nieuw Nabuurschap. Het webinar begint om 16.00 uur en duurt tot uiterlijk 18.00 uur. Vanaf half februari kunt u zich hiervoor aanmelden via deze web-pagina. U kunt het webinar volgen als u apparatuur hebt met internetverbinding, microfoon en  video. Als u zich hebt aangemeld krijgt u van ons een link die toegang geeft tot het webinar. We doen er dan ook een korte uitleg bij hoe u kunt inloggen en hoe u tijdens het webinar vragen kunt stellen. Deelnemers aan ons eerste webinar waren verbaasd hoe eenvoudig het is om mee te doen. U ziet tijdens het webinar de spreker, de sheets van de spreker en de mensen die het webinar regelen. Als u een vraag wilt stellen kan dat door die vraag in te typen (chat-functie) of door de vraag zelf te stellen (raise hand functie). U komt daarbij alleen in beeld als u dat zelf wilt. U krijgt na aanmelden ook de sheets die tijdens het webinar getoond worden. Dan kunt u daar aantekeningen op maken.

Tijdens dit webinar krijgt u praktische informatie hoe je nu financieel zaken goed kunt regelen voor later. Lisette van Doorne is zelf zus van een broer met psychosegevoeligheid. Naast haar werk als directeur-bewindvoerder bij Stichting (Bewindvoering) Nu voor Later is zij actief als vrijwilliger bij Ypsilon.

Meer over de inhoud van haar presentatie

“We hebben heel lang geprobeerd om het zelf te doen, maar het kostte ons steeds meer moeite. Elke keer die ruzies over geld. Het is zo naar dat je je eigen kind moet controleren, ook al weet je dat hij er niets aan kan doen…”

“Omdat wij zelf ook ouder werden, moest er gewoon iets gebeuren. Want hoe moet het later als wij er niet meer toe in staat zijn of er niet meer zijn?”

Maakt u zich zorgen over de financiële situatie van uw naaste, nu of later? Denkt u er over de financiële administratie uit handen te geven? Of maakt u de keuze het zelf te doen? Maar wat als u er niet meer bent? Gaat u ervan uit dat de andere kinderen, broer of zus, het financieel beheer overnemen?

Lisette van Doorne zal op deze vragen ingaan. Zij zal uitleg geven over het wat en hoe. Zij zal ook ingaan op de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Niet iedereen is op de hoogte van testamentaire bewindvoering. Vaak wordt alleen gedacht naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoord mee om kan gaan? Dan is het verstandig om testamentair bewind aan te vragen. Je zorgt er dan voor dat jouw partner, kind, broer of zus hulp krijgt bij het beheren van een erfenis.