Webinar over beschermingsbewind en testamentair bewind gemist? We hebben een aantal websites over dit onderwerp op een rijtje gezet.

Het webinar met Lisette van Doorne over beschermingsbewind, testamentair bewind en afwikkelingsbewind was voortijdig volgeboekt. Voor wie er niet bij kon zijn hier onder een aantal websites waarop u informatie kunt vinden over bewindvoering.

******************************************************************

Lisette van Doorne van de Stichting Nu voor Later spreekt over beschermingsbewind, testamentair bewind en afwikkelingsbewind. 

Lisette van Doorne is zelf zus van een broer met psychosegevoeligheid. Naast haar werk als directeur-bewindvoerder bij Stichting (Bewindvoering) Nu voor Later is zij actief als vrijwilliger bij Ypsilon.

Meer over de inhoud van haar presentatie

“We hebben heel lang geprobeerd om het zelf te doen, maar het kostte ons steeds meer moeite. Elke keer die ruzies over geld. Het is zo naar dat je je eigen kind moet controleren, ook al weet je dat hij er niets aan kan doen…”

“Omdat wij zelf ook ouder werden, moest er gewoon iets gebeuren. Want hoe moet het later als wij er niet meer toe in staat zijn of er niet meer zijn?”

Maakt u zich zorgen over de financiële situatie van uw naaste, nu of later? Denkt u er over de financiële administratie uit handen te geven? Of maakt u de keuze het zelf te doen? Maar wat als u er niet meer bent? Gaat u ervan uit dat de andere kinderen, broer of zus, het financieel beheer overnemen?

Lisette van Doorne zal op deze vragen ingaan. Zij zal uitleg geven over het wat en hoe van beschermingsbewind, testamentairbewind en afwikkelingsbewind. De insteek is vooral gericht op zaken waar u op moet letten als u het een en ander gaat regelen voor een naaste met psychosegevoeligheid. Tips, trucs, do’s en don’t’s.

Voordat u uw testament gaat opstellen of voordat u beschermingsbewind aanvraagt, is het verstandig om alvast bij een aantal vragen stil te staan. Bij alles wat u als ouder regelt, stel in ieder geval de vraag wie u nu in bescherming neemt: Degene met psychosegevoeligheid? Of juist (ook) de andere (klein)kinderen- de broers zussen van degene met psychosegevoeligheid?