25 november over Oog voor Trauma bij psychose en 9 december Zorgen voor Morgen

25 november, Oog voor trauma bij psychose

van 19.30 tot 21.00 uur

Het bespreken van de levensgeschiedenis en het uitvragen van eventuele trauma’s zou routine moeten zijn in de ggz. PTSS komt veel voor bij mensen met psychose: 1 op de 6 mensen heeft er last van. En omgekeerd komen psychotische klachten veel voor bij cliënten met angst, depressie, eetstoornissen, etc. Toch wordt er in de praktijk nog weinig aandacht aan (de invloed van) trauma’s besteed. Met deze Kennissessie gaan we daar wat aan doen. We zijn trots dat David van den Berg, specialist op dit gebied, onze inleider is.

Dr. David van den Berg is klinisch psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR practitioner bij Parnassia. Hij heeft meerdere boeken geschreven en inmiddels vele internationale wetenschappelijke artikelen.

Voor aanmelden klik hier.

9 december, Zorgen voor morgen

van 19.30- 21.00 uur

In de tiende sessie, de laatste in de reeks dit jaar, ligt de focus op een thema dat bij veel mensen uit de achterban knelt: Hoe moet het verder met de patiënt als ik er niet meer ben en wat kan ik nú al doen om daarop te anticiperen? Vragen die vaak als een steen op de maag voelen en samenhangen met het verdriet over wat men is overkomen, maar ook met vaak financiële vraagstukken die mensen al snel boven het hoofd groeien. Juist dan is het cruciaal om terug te kunnen vallen op betrouwbare en complete informatie en op mensen die je de weg kunnen loodsen door het financiële en juridische woud. Precies dat is wat we in deze Kennissessie gaan doen.

Voor aanmelden klik hier.