Cursussen

Ypsilon Groningen organiseert één keer per jaar een cursus voor familie/naasten. De cursussen worden in onze nieuwsbrief en via berichten op deze website aangekondigd.

 

Eerstvolgende cursus: november 2019. U kunt dan de schrijf- en herstelcursus Kom op Verhaal volgen. De cursus beslaat 2 dagdelen. De cursus wordt gegeven door Monique Engelbertink van Ervaringsverhalen.nl. Exacte data en kosten volgen binnenkort. De cursus wordt gegeven in het Postmushuis, Hoge der A 26 in Groningen.

De cursus is speciaal ontwikkeld voor naasten van mensen met een psychische aandoening. Dat kunnen ouders van…, partners van, kinderen van…of broers en zussen van.. zijn. Middels korte opdrachten beschrijft de deelnemer zijn betekenisvolle ervaringen en keerpunten uit zijn of haar leven. Het plezier in schrijven en het bekijken van heden, verleden en toekomst vanuit een nieuw perspectief staan centraal. Het hoofddoel van de cursus is bewustwording, empowerment en het benutten van krachtbronnen.

 

Vorige cursussen:

  • Workshop Hoezo ziek? Verbindende Gespreksvaardigheden op zaterdag 17 november 2018. Gebrek aan ziekte-inzicht bemoeilijkt het contact met onze zieke familieleden. Ypsilon ontwikkelde met Jules Tielens een workshop waarin u leert in gesprek te blijven met een familielid dat kampt met gebrek aan ziekte-inzicht. De workshop wordt gegeven door ervaren familieleden die zijn getraind door Tielens. Hebt u deze workshop gemist maar wilt u er meer over lezen ga dan naar de website van Ypsilon landelijk. De workshop wordt door het hele land gegeven. Misschien kunt u elders mee doen.
  • Cursus Individuele Gespreksvoering op zaterdag 13 januari 2018
    De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van Ypsilon in Groningen, Friesland en Drenthe die als “luisterend oor” willen optreden. In de cursus leert u de basistechnieken van Individuele gespreksvoering. De cursus wordt gegeven door PGO support.