Cursussen

Ypsilon Groningen organiseert één keer per jaar een cursus voor familie/naasten. De cursussen worden in onze nieuwsbrief en via berichten op deze website aangekondigd.

 

Eerstvolgende cursus: De schrijf- en herstelcursus Kom op Verhaal. De cursus wordt gegeven op twee zaterdagen:  9 en 30 november. Begin- en eindtijdstip volgen. Door een plaatselijke subsidie kunnen we de cursus aanbieden voor E50,- p.p. (totaalprijs voor beide dagdelen). 

Aanmelden voor de cursus is noodzakelijk. U hoort via de Ypsilon Nieuwsbrief en deze website wanneer aanmelden mogelijk is. Reserveer deze data vast in uw agenda.

De cursus is speciaal ontwikkeld voor naasten van mensen met een psychische aandoening. Dat kunnen ouders van…, partners van, kinderen van…of broers en zussen van.. zijn. Middels korte opdrachten beschrijft de deelnemer zijn betekenisvolle ervaringen en keerpunten uit zijn of haar leven. Het plezier in schrijven en het bekijken van heden, verleden en toekomst vanuit een nieuw perspectief staan centraal. Het hoofddoel van de cursus is bewustwording, empowerment en het benutten van krachtbronnen.

De cursus beslaat 2 dagdelen en wordt gegeven door Monique Engelbertink van Ervaringsverhalen.nl. We organiseren deze cursus in samenwerking met de vereniging PlusMinus- leven met bipolariteit. De cursus is toegankelijk voor  familie/naasten die lid zijn van Ypsilon of van PlusMinus. De cursus wordt gegeven in het Postmushuis, Hoge der A 26 in Groningen.

 

 

Vorige cursussen:

  • Workshop Hoezo ziek? Verbindende Gespreksvaardigheden op zaterdag 17 november 2018. Gebrek aan ziekte-inzicht bemoeilijkt het contact met onze zieke familieleden. Ypsilon ontwikkelde met Jules Tielens een workshop waarin u leert in gesprek te blijven met een familielid dat kampt met gebrek aan ziekte-inzicht. De workshop wordt gegeven door ervaren familieleden die zijn getraind door Tielens. Hebt u deze workshop gemist maar wilt u er meer over lezen ga dan naar de website van Ypsilon landelijk. De workshop wordt door het hele land gegeven. Misschien kunt u elders mee doen.
  • Cursus Individuele Gespreksvoering op zaterdag 13 januari 2018
    De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van Ypsilon in Groningen, Friesland en Drenthe die als “luisterend oor” willen optreden. In de cursus leert u de basistechnieken van Individuele gespreksvoering. De cursus wordt gegeven door PGO support.