Infocentrum Psychose

In 2017 zijn we aan de Hoge der A 26 in Groningen op bescheiden schaal begonnen met het Ypsilon Infocentrum Psychose. Het Infocentrum is voorlopig elke derde woensdag van de maand open van 13.30 – 16.00 uur.

De eerstvolgende openingsdata zijn:
12 december 2018, 16 januari 2019, 20 februari 2019

Het Infocentrum is er voor:
* Familie/naasten van iemand met een kwetsbaarheid voor psychose
* Iedereen die om andere reden b.v. vanuit opleiding of beroep informatie zoekt over psychose en of de vereniging Ypsilon

Op de openingstijden zijn 2 tot 4 ervaren Ypsilonners aanwezig. U kunt bij hen aan tafel aanschuiven of met een van hen apart een gesprek voeren. Dat kan een gesprek zijn over het omgaan met uw naaste, over zijn/haar behandeling, of over praktische zaken waar u tegen aan loopt. U bent ook welkom als u geen behoefte hebt aan een gesprek. U kunt dan ons voorlichtingsmateriaal bekijken , mee nemen of kopen en u kunt materiaal lenen uit onze bibliotheek. Koffie en thee staan klaar.

Familie/naasten kunnen zonder afspraak langs komen. Zoekt u informatie vanwege uw studie of beroep , stuur ons dan via het contactformulier uw vraag zodat we kunnen kijken of we een afspraak met u kunnen maken voor een bezoekje aan ons Infocentrum.

We geven ook voorlichting op locatie, bijvoorbeeld bij opleidingen of organisaties die zich bezighouden met zorg/ ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond.Wilt U hierover meer informatie, gebruik dan het contactformulier.

Het Infocentrum is gevestigd aan de Hoge der A 26 in Groningen, in het pand van Nieuw Nabuurschap. Daar houden we ook onze Ronde Tafels, thema-avonden, werkgroepoverleg en cursussen. De Hoge der A ligt in het centrum van de stad. Het pand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er is beperkte parkeermogelijkheid. Parkeergarages zijn op ongeveer 7 minuten lopen afstand. Zie de situatieschets.

Het pand Hoge der A 26