Leven met psychosegevoeligheid – Marlieke de Jonge

 

Antipsychotica zonder schadelijke bijwerkingen is een boekje met tips en ervaringen van en voor mensen die leven met psychosegevoeligheid. Het boekje is geschreven door Marlieke de Jonge en 100% gebaseerd op ervaringskennis.

Uit de flyer over het boekje: “Psychosegevoeligheid is iets anders dan het meemaken van een (eenmalige) psychose-episode. Kort samengevat is het leven met een brein dat informatie anders verwerkt dan gemiddeld. Prikkels, signalen, indrukken en emoties komen ongefilterd je hoofd binnen en zijn ook nog eens moeilijk te ordenen. En wat geordend is, blijft niet zitten. Dat kan lastig zijn, maar het is wie je bent en ook een bron van creativiteit en vindingrijkheid. In ieder geval is het de kunst om er handig mee te leren omgaan. Eigenlijk komt het neer op het uitvinden van een persoonlijk evenwicht tussen rust en ruimte om je hoofd te ordenen en zorgen dat je goed contact houdt met ‘belangrijke anderen’ en je leefomgeving. ”

Het boekje is een gezamenlijke uitgave van Lentis, het Universitair Centrum Psychiatrie en het Rob Giel onderzoeksinstituut.

Klik hier om het boekje te raadplegen.

Meer informatie? Marlieke 06 22963704 ema.dejonge@lentis.nl