Uitnodiging voor webinar op 26 november 2020

Onderstaande brief is verstuurd aan leden van Ypsilon Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg en aan relaties van Ypsilon Groningen. De brief staat hier op onze site voor wie de uitnodiging kwijt is en nog even na wil lezen hoe de aanmeld/ inlogprocedure verloopt.

De link die in de uitnodigingen stond is hier weggelaten. Wie zich op basis van die uitnodiging voor het webinar heeft aangemeld krijgt reminders waar de link in staat.

 *****************************************************

Aan leden en belangstellenden van Ypsilon,

Normaal gesproken krijgt u van ons informatie over activiteiten via onze standaard opgemaakte nieuwsbrief. Ook dit is een nieuwsbrief maar niet in het bekende jasje. Daarvoor is deze brief te lang. Net als anders is het een uitnodiging voor een activiteit.

Ypsilon Groningen organiseert op 26 november van 16.00 – 18.00 uur een online bijeenkomst, in de wandel een webinar, met als sprekers Iris Sommer en Monique Germann. Iris Sommer spreekt over schizofrenie als aandoening van het immuunsysteem. De lezing van Monique Germann gaat over de effecten van probiotica op klachten bij psychosegevoeligheid en manisch depressiviteit.

U bent van harte welkom op dit webinar. We planden deze lezingen aanvankelijk aan de Hoge der A. Zie voor meer informatie over de lezingen  https://ypsilongroningen.nl/ronde-tafel/

Daar staat ook de tekst van dit mailtje, maar dan zonder de link die toegang geeft tot het webinar. Dit voor het geval u het mailtje kwijt bent en toch nog even wilt doorlezen hoe het webinar werkt.

Om mee te doen heeft u nodig: een telefoon, tablet, PC of Laptop met internetverbinding. Een iets groter scherm dan een telefoon is handiger om de presentaties te kunnen volgen. Als deelnemer hoeft u zelf geen webcam of microfoon te hebben. Controleer wel voor u inlogt of de luidspreker van het systeem waarmee u inlogt aan staat. Anders kunt u de sprekers niet horen.

Wat ziet u tijdens het webinar? U ziet de sprekers of de sheets die ze gebruiken. U komt tijdens de lezingen zelf niet in beeld en u ziet de andere deelnemers niet. U kunt als deelnemer wel vragen stellen aan de spreker. Dan kunt u er voor kiezen om ook in beeld te komen. Het webinar begint met een uitleg hoe u dat kunt doen.

Het aantal deelnemers aan deze bijeenkomst is beperkt. Om te kunnen deelnemen moet u zich aanmelden. Wacht daar niet te lang mee. Dat voorkomt teleurstelling.

Hoe werkt het aanmelden? Lees eerst de hele instructie voor u zich aanmeldt.

Klik op de link onderaan dit bericht.

U komt dan in het scherm “Webinar registratie”.

Vul uw naam, mailadres en organisatie in.

Klik op register.

U ziet nu het scherm “Register approved”.

Uw aanmelding is geslaagd.

Meer hoeft u op dit moment niet te doen. U ontvangt nog een bevestiging van uw aanmelding per email. Een week, een dag en een uur voor het begin van het webinar volgen nog reminders met daarin een link om binnen te komen in het webinar. De mail met bevestiging van aanmelding en de reminders zijn engelstalig. Wij hebben er waar dat mogelijk was een korte Nederlandse tekst aan toegevoegd.

Op dit moment is het webinar nog gesloten. U kunt nu al wel tot aan de “voordeur” komen. Wilt u vast kijken hoe dat werkt, klik dan op de lange link/url die na het aanmelden op uw scherm is verschenen en vervolgens op “Join from your browser”. Dan hoeft u de Zoom app niet te downloaden. Ziet u de tekst “Join from your browser” niet staan, scroll dan naar de onderkant van de pagina. Als u met een telefoon probeert in te loggen kan het zijn dat die optie er niet staat. Dan is de enige oplossing toch de app te downloaden. Downloaden van de app vereenvoudigt sowieso de inlog ook als u met andere apparaten werkt. Als u de Zoom app al heeft kunt u op “Launch meeting” klikken.

De link om u aan te melden: in de originele uitnodiging staat hier een url/link.