Ypsilon Groningen

Lid worden van Ypsilon?

Ypsilon Groningen is er voor stad en provincie Groningen. Ypsilon is een vereniging waar u lid van kunt worden. Dat kan via de landelijke organisatie in den Haag. Als u lid bent van Ypsilon kunt u ook gebruik maken van voorzieningen die landelijk worden aangeboden, zoals de online gespreksgroepen of brochures die Ypsilon uitgeeft. De nieuwste brochure heet: Help! Psychose in de familie. U vindt daarin veel informatie over psychoses. Klik hier als u meer wilt weten over wat het lidmaatschap van Ypsilon biedt, wat het kost en hoe u zich als lid kunt aanmelden.

Veel activiteiten die Ypsilon Groningen organiseert zijn toegankelijk voor iedereen die familie/naaste is van iemand met een psychosegevoeligheid. Bij lezingen nodigen we vaak ook hulpverleners uit. Daarmee bieden we een platform voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën tussen familie/naasten en hulpverleners.

Vrijwilliger worden?

Al het werk voor Ypsilon Groningen wordt gedaan door vrijwilligers. Er is een driekoppig regio-bestuur.

Draagt u onze vereniging een warm hart toe en wilt u als vrijwilliger mee werken in onze organisatie? U bent welkom.

Vanaf januari 2021 hebben we u hard nodig. Zo’n 5 jaar geleden namen we de organisatie van Ypsilon regio Groningen van onze voorgangers over. Intussen is ons werk flink uitgebreid met een divers aanbod, een eigen website en het Infocentrum Psychose. We praten ook meer dan voorheen over het psychiatrie beleid bij GGZ instellingen en gemeenten. Dat is nodig om Ypsilon op de kaart te houden.

Het huidige team is te klein om dit met dezelfde intensiteit te blijven doen en dus zoeken we iemand die een deel van onze taken van ons over kan nemen. Wij blijven actief als luisterend oor en blijven ons inzetten om Ypsilon naar buiten toe te vertegenwoordigen. We zoeken nu iemand die de activiteiten voor de leden kan organiseren, zoals lezingen, Ronde Tafels en workshops. Als u dit gaat doen kunt u zelfstandig aan de slag maar u staat er niet alleen voor. Er is een initiatiefgroep die mee denkt over het aanbod en in de uitvoering ondersteunend kan zijn. Er is ook een uitgebreid draaiboek met praktische informatie en relevante contacten.

Kortom, er wacht u dankbaar en leuk werk als u met ons mee gaat doen. Als dit werk u aanspreekt stuur ons dan een berichtje via het contactformulier van deze website. We nodigen u dan uit voor een gesprek.